Banca Europeană pentru Reconstrucție şi Dezvoltare organizează cel de-al treilea eveniment din cadrul seriei Dezvoltă-ți afacerea, care are ca obiectiv susținerea dezvoltării IMM-urilor românești prin acces la expertiză internațională și instrumente de finanțare. Evenimentul Tendințe globale ale industriei IT&C: noi oportunități pentru România va avea loc pe 6 noiembrie 2018, 8:30, la Grand Hotel Italia (sala Botticelli) Strada Trifoiului 2, Cluj-Napoca.
Aflați de la experții BERD în sectorul IT&C cum pot fi valorificate oportunitățile din industrie, care sunt instrumentele de finanțare avute la dispoziție și ce impact asupra afacerii îl are accesarea finanțării BERD pentru proiecte de consultanță internațională sau locală.
Invitatul special al evenimentului este Dr. Phillip Chung, coordonator al echipei ICT pentru proiecte cu expertiză internațională din cadrul BERD. Dr. Chung deține un doctorat în inginerie informatică și are o experiență de peste 25 de ani în industrie.
Evenimentul este organizat prin programul Advice for Small Businesses care oferă IMM-urilor acces la expertiză internațională și sprijin financiar pentru implementarea proiectelor de consultanță. Peste 716 de întreprinderi au beneficiat până acum de program, cu rezultate excelente: într-un an de la finalizarea proiectului, 72% dintre companii îşi sporesc cifra de afaceri în medie cu 45%, iar 55% dintre ele îşi îmbunătățesc productivitatea pe măsură ce se dezvoltă.
08:30 – 09:00 | Înregistrare |
09:00 – 10:45 | Tendințe globale din industria IT&C – noi oportunități pentru companiile românești*
Dr. Phillip Chung, ICT Sector Team Coordinator, International Advisory Programme, BERD |
10:45 – 11:00 | Pauză de cafea |
11:00 – 12:30 | Proiectele BERD pentru industria IT&C și instrumente de finanțare directă pentru IMM-uri
Lucian Dumbrăvieanu, Principal Banker, BERD
Arobs – proiecte de succes implementate cu sprijinul BERD Voicu Oprean, CEO, Arobs Transilvania Software
Advice for Small Businesses: dezvoltarea IMM-urilor prin consultanță Daniela Marin, Principal Manager, Advice for Small Businesses, BERD |
12:30 – 12:45 | Sesiune de întrebări și răspunsuri |
12:45 – 13:30 | Prânz și networking |
13:30 – 15: 00 | Discuții one to one |
Dr. Phillip Chung, ICT Sector Team Coordinator, International Advisory Programme, BERD
Executiv cu o experiență de peste 25 de ani în IT&C, Dr. Chung se folosește cu succes de spiritul antreprenorial pentru a demara, construi, dezvolta și crește profitabilitatea, performanța și valoarea companiilor cu care lucrează.
Înainte de a se alătura Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Dr. Chung a activat în cadrul MiTAC-Synnex Group unde a deținut funcția de Vicepreședinte senior și a coordonat diverse grupuri de business, precum: dezvoltarea de noi tehnologii, sisteme informatice financiare, fintech, internetul lucrurilor, guvernanță digitală, sisteme de transport inteligente, sisteme de energie regenerabilă și nepoluantă.
În prezent, Dr. Phillip Chung coordonează activitatea IT&C din cadrul International Advisory Programme al BERD. Dr. Chung și-a obținut diploma de doctorat de la Universitatea Purdue din Statele Unite ale Americii și deține un master la Institutul de Tehnologie din Georgia, Statele Unite ale Americii. Ambele sunt în domeniul Informației și Ingineriei Calculatoarelor.
Voicu Oprean, CEO, Arobs Transilvania Software
Antreprenor care își concentrează activitatea pe construirea de soluții software pentru diverse domenii, cum ar fi: turism, auto, GPS, navigație și telefonie mobila, cu o experiență vastă în outsourcing pentru industriile auto, turism și a ospitalității.
Voicu Oprean este implicat în comunitatea de startup din Cluj ca investitor, partener sau mentor, în diverse afaceri precum: Zonga, eBriza, Managis, Micromapper, Ikon, Ratewizz, Coso Netherland.
A bus bazele companiei AROBS Transilvania Software (www.arobs.com) în iunie 1998, cu scopul principal de a promova specialiștii IT din România și capacitatea lor de a lucra din România și de a nu fi forțați să emigreze pentru a-și îndeplini obiectivele de carieră în dezvoltarea de software IT.
Lucian Dumbrăvieanu, Principal Banker, BERD
Lucian Dumbrăvieanu s-a alăturat echipei Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare în 2016, în rolul de Principal Banker. Lucian Dumbrăvieanu are o experiență de peste 13 ani în domeniul bancar, sectorul corporativ, din poziția de Șef al Diviziei de sănătate și farmaceutice, telecom, real estate și conglomerate industriale al Raiffeisen Bank.
Daniela Marin, Principal Manager, Advice for Small Businesses, BERD
Cu peste 15 ani de experiență în dezvoltarea afacerilor și finanțare internațională, Daniela Marin coordonează programul BERD Advice for Small Businesses în Romania din 2008. Programul a ajutat peste 700 de companii românești să acceseze servicii de consultanță și să își transforme afacerea.